Un risotto cu adevărat deosebit de toate celelalte, în care gustul somonului afumat dă noi înţelesuri acestui preparat. O reţetă excelentă pentru o cină cu musafiri, alături de un vin alb.

Porţii: 3-4

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli)
  • 200 de grame de somon afumat
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri zdravene de unt
  • 800 ml supă de pui
  • 4 linguri de parmezan ras
  • piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Tăiaţi somonul în fâşii late de un deget.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
  4. Adăugaţi şi sotaţi uşor timp de 30 de secunde usturoiul şi ceapa.
  5. După ce ceapa a devenit translucidă, adăugaţi orezul şi amestecaţi până devine sticlos.
  6. Stingeţi cu vinul alb.
  7. Încorporaţi treptat supa de pui călduţă.
  8. Fierbeţi orezul la foc mediu până când toată supa este absorbită.
  9. Încorporaţi parmezanul ras.
  10. Luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi somonul amestecând foarte uşor pentru a nu-l rupe şi acoperiţi pentru 4 minute. Tigaia nu se mai pune pe foc!
  11. Asezonaţi cu piper.

Risotto cu somon afumat se serveşte fierbinte.

print