Un risotto de vară, în care vă puteţi bucura de dulceaţa roşiilor şi de aroma busuiocului. Carnea de pui completează această masă echilibrată şi gustoasă, care se prepară repede pentru a vă da satisfacţii imediate.
Porţii: 4-5
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 500 grame carne de pui fără os şi piele (preferabil pulpă)
- 350 grame orez cu bob rotund (Arborio, Carnaroli, Vialone Nano, etc.)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 litru supă de pui
- 1 ceapă medie
- 4 căţei de usturoi
- 1 cană de roşii tocate (sau o cutie de 400 grame)
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură rasă de zahăr
- 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
- 4 linguri parmezan ras
- piper
Preparare:
- Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Tăiaţi carnea de pui în îmbucături potrivite.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau alt vas.
- Adăugaţi şi sotaţi carnea. Lăsaţi până scade sucul pe care îl lasă şi carnea prinde a se rumeni din nou.
[warning]Carnea nu trebuie să se prăjească ci doar să se rumenească uşor.[/warning] - Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi mai sotaţi 30 de secunde.
- Adăugaţi orezul şi amestecaţi bine alte 30 de secunde.
- Stingeţi cu două căni de supă.
- Încorporaţi treptat supa, amestecând din când în când.
- După ce supa este aproape total absorbită, adăugaţi roşiile, zahărul şi pasta de tomate.
- Fierbeţi, amestecând constant, încâ 3-5 minute, până când orezul se leagă.
- Adăugaţi şi încorporaţi parmezanul.
- Opriţi focul şi adăugaţi busuiocul tocat.
- Asezonaţi cu piper şi sare (dacă mai e cazul).
Risotto cu pui, roşii şi busuioc se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.