Pastele sunt o alternativă excelentă atât pentru prânz, cât și pentru cină. Se prepară repede, sunt gustoase și se pot combina în foarte multe feluri. Pentru cei care iubesc fructele de mare, vă propunem paste cu creveți – o rețetă video simplă și delicioasă, cu doar 5 ingrediente de bază – paste, creveți, roșii, usturoi și vin alb.

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 400 g cozi de creveti
  • 250 g spaghetti (sau alte paste lungi – vezi tipuri de paste)
  • 2 roșii mari
  • 1 cutie de roșii întregi
  • 4 căței de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 legăturică de pătrunjel proaspăt
  • ulei de măsline
  • sare, piper, parmezan ras

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie adâncă puneți ulei de măsline la încins.
  2. Pregătiți cozile de creveți (dacă folosiți creveți congelați, decongelați-i înainte și înlăturați surplusul de apă) și puneți-le în tigaie la rumenit. Creveții se înroșesc când sunt gata. Întoarceți-i din când în când pentru a se face uniform.
  3. După ce creveții s-au rumenit, adăugați usturoiul tocat și amestecați. Adăugați roșiile tocate cuburi și lăsați puțin la fiert să lase roșiile zeamă.
  4. Separat, puneți pastele la fiert în apă cu puțină sare și o lingură de ulei. Pastele trebuie să fie fierte al dente – urmați indicațiile de pe ambalaj și folosiți un timer de bucătărie.
  5. Adăugați în tigaie roșiile din conservă și vinul alb, și lăsați la fiert la foc mic câteva clocote, să scadă puțin. Dacă folosiți doar roșii proaspete, adăugați un vârf de lingură de zahăr; roșiile sunt acrișoare și schimbă gustul pastelor.
  6. După ce s-au fiert, scurgeți pastele.
  7. Într-un vas încăpător amestecați pastele cu creveții, ușor ca să nu se rupă.

Serviți în farfurii de paste, cu pătrunjel verde proaspăt tocat, parmezan ras, sare și piper după gust. Buon appetito!

printează

6 Comentarii

  1. Ramine sa verific si-am sa ma pronunt.Oricum,ideia cu paste imi place si in genere iubesc modul “al dente” pentru ca totul iese super si plin de gust.

  2. O,da.Iubesc pastele astea. Simple si gustoase. In Italia se fac cu lagustine. Din pacate, am mancat la un restaurant din Craiova si au trantit busuioc in ele si ceva patrunjel ultrafiert iar pastele (un soi de macaroane nereusite) erau fierte de le-au iesit ochii.

  3. Mie nu prea mi-au iesit crevetii. Presupun ca trebuiau decorticati (eu asa am facut) dar cred ca am pus prea mult ulei de masline in tigaie pt ca mi-au iesit destul de tari. Mi-a parut destul de rau. Oricum am salvat seara cu desertul de iaurt grecesc cu miere, nuci si migdale. 🙂

  4. Oops. Ne pare rau. Daca si decorticati au iesit tari singura explicatie e ca au fost gatiti prea mult timp. In general crevetii nu se gatesc prea mult timp, mai ales daca sunt prefierti – au culoarea roz – pentru ca dincolo de textura isi pierd si din calitatile gustative. Data viitoare…

Adaugă un comentariu: