Dacă vacanța se lasă așteptată, o puteți aduce în farfurie. O porție de langustine la grătar reface cât ai clipi pofta de viață și aduce vara răcoroasă mai aproape. O rețetă ce nu necesită mare îndemânare, dar care are un secret: langustinele trebuie ținute pe grătar doar câte 2-3 minute pe fiecare parte; gătite mai mult se vor transforma în cauciuc!

Porții: 4

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 1 kg langustine (nedecorticate)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de muștar
  • 2 linguri de maioneză
  • sare și piper

Preparare:

  1. Spălați langustinele sub jet de apă rece și lăsați-le la scurs pe șervet de hârtie.
  2. Puneți-le pe grătarul încins (poate fi și grătar electric).
  3. Se țin pe foc 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă focul e prea slab, le puteți ține puțin mai mult.
  4. Scoateți langustinele pe un platou. Presarați sare și piper.
  5. Pregătiți platoul de servire decorat cu lămâie.
  6. Într-un castron, amestecați maioneza cu muștarul și cu puțin piper. Acest sos merge foarte bine cu carnea de langustină.

Langustinele la grătar se servesc imediat cu sos și lămâie.

print