Dacă vacanța se lasă așteptată, o puteți aduce în farfurie. O porție de langustine la grătar reface cât ai clipi pofta de viață și aduce vara răcoroasă mai aproape. O rețetă ce nu necesită mare îndemânare, dar care are un secret: langustinele trebuie ținute pe grătar doar câte 2-3 minute pe fiecare parte; gătite mai mult se vor transforma în cauciuc!

Porții: 4

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 1 kg langustine (nedecorticate)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de muștar
  • 2 linguri de maioneză
  • sare și piper

Preparare:

  1. Spălați langustinele sub jet de apă rece și lăsați-le la scurs pe șervet de hârtie.
  2. Puneți-le pe grătarul încins (poate fi și grătar electric).
  3. Se țin pe foc 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă focul e prea slab, le puteți ține puțin mai mult.
  4. Scoateți langustinele pe un platou. Presarați sare și piper.
  5. Pregătiți platoul de servire decorat cu lămâie.
  6. Într-un castron, amestecați maioneza cu muștarul și cu puțin piper. Acest sos merge foarte bine cu carnea de langustină.

Langustinele la grătar se servesc imediat cu sos și lămâie.

printează

Adaugă un comentariu: