Dacă vacanța se lasă așteptată, o puteți aduce în farfurie. O porție de langustine la grătar reface cât ai clipi pofta de viață și aduce vara răcoroasă mai aproape. O rețetă ce nu necesită mare îndemânare, dar care are un secret: langustinele trebuie ținute pe grătar doar câte 2-3 minute pe fiecare parte; gătite mai mult se vor transforma în cauciuc!
Porții: 4
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 1 kg langustine (nedecorticate)
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 lingură de muștar
- 2 linguri de maioneză
- sare și piper
Preparare:
- Spălați langustinele sub jet de apă rece și lăsați-le la scurs pe șervet de hârtie.
- Puneți-le pe grătarul încins (poate fi și grătar electric).
- Se țin pe foc 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă focul e prea slab, le puteți ține puțin mai mult.
- Scoateți langustinele pe un platou. Presarați sare și piper.
- Pregătiți platoul de servire decorat cu lămâie.
- Într-un castron, amestecați maioneza cu muștarul și cu puțin piper. Acest sos merge foarte bine cu carnea de langustină.
Langustinele la grătar se servesc imediat cu sos și lămâie.