Deşi americanii şi canadienii atribuie exclusiv – sub denumirea de french toast – aceste frigănele bucătăriei franceze, acestea sunt specifice şi culturii culinare spaniole care înlocuieşte pâinea cu o felie de cozonac pentru un desert rapid, bun şi ieftin. Puteţi lua în calcul ambele variante – atât cea cu pâine, cât şi cea cu cozonac- atunci când vreţi să realizaţi un mic dejun sau un desert rapid.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 ml lapte
  • 2 linguriţe rase de scortisoara
  • 8 felii de pâine sau cozonac simplu (fără umplutură), vechi de o zi-două
  • unt sau ulei pentru prăjire
  • miere sau sirop de arţar pentru servire
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocală (opţional)

Preparare:

  1. Bateţi ouăle cu laptele, scorţişoara şi, eventual, coaja de portocală rasă.
  2. Încingeţi, la foc mediu, uleiul sau untul pentru prăjire.
  3. Treceţi fiecare felie de pâine prin amestecul de ou, întoarceţi-o pe ambele părţi şi lăsaţi-o să absoarbă puţin lichid.
  4. Prăjiţi feliile de pâine sau cozonac pe ambele părţi.

Feliile de frigănele aromate se servesc stropite cu miere de albine sau sirop de arţar.
[tip]Pentru un plus de efect şi de gust, puteţi să le serviţi cu o lingură de fructe de pădure – sau o căpşună – deasupra şi/sau o cupă de îngheţată de vanilie alături.[/tip]

print

4 Comentarii

  1. delicioase….exceptionala reteta…. la noi se numesc Desertul Saracului, insa sunt super faine.

  2. […] Orice ar fi, dacă vreți un Crăciun fericit, nu cumpărați cozonac din supermarket, îl mâncăm prea rar ca să nu merităm unul foarte bun. Panettone ăla primit la petrecerea firmei păstrați-l pentru când nu mai e nici o urmă de prăjitură prin casă. Și după ce ați transformat feliile de cozonac nemâncate și uscate în frigănele delicioase. […]

Comments are closed.