Unul dintre multele mezes (aperitive greceşti) care pun în valoare – se putea altfel! – versatilitatea brânzei feta. Preparată rapid, în cuptor sau pe grătar, feta picantă are cam tot ce trebuie ca să te ducă cu gândul către Grecia: roşii, ulei de măsline, oregano.

Porţii: 2

Timp preparare: 15 minute

fetalacuptor01 Ingrediente:

  • 300 grame brânză feta (de capră  sau de oaie)
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă de oregano
  • 2 linguri ulei de măsline

Preparare:

1.Încălziţi cuptorul la 170-180 de grade (temperatură medie spre mare).
2.Tăiaţi bucata de feta în două bucăţi egale. Tăriaţi roşia felii şi ardeiul rondele subţiri.
3.Fiecare bucată  de feta se aşează pe o bucată de folie de aluminiu. Pentru brânză se aşează 2-3 felii de roşie şi câteva rondele de ardei iute. Se presară oregano uscat peste toată compoziţia şi câte o lingură de ulei de măsline.
4.Bucăţile de brânză se coc împăturite în folie timp de 8-10 minute.

Feta picantă se serveşte caldă, cu felii de pâine prăjită şi salată de roşii, direct din folia în care a fost coaptă.

[warning]Aveţi grijă să nu vă ardeţi când desfaceţi folia deoarece în interior se formează aburi[/warning]

[tip]Feta picantă este o gustare minunată şi pentru picnic unde se poate găti la grătar.[/tip]

print

3 Comentarii

  1. Teoretic, da. Practic însă cele două brânzeturi au texturi diferite motiv pentru care nu aş recomanda. Prin încălzire, în special dacă stă prea mult la cuptor, telemeaua se va dezintegra.

Comments are closed.