Probabil unul dintre cei mai gustoși pești preparat probabil în cel mai simplu mod. Dacă am fi plătiți cu ziua, v-am spune să puneți doar peștele pe grătar, pentru că în atâta lucru constă rețeta asta cu influențe de pe malurile Mării Mediterane. Dar fiindcă plăcerile nu trebuie lăsate la voia întâmplării, le pre-gătim pe îndelete.

Porții: 2

Timp preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 2 bibani de mare
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare, piper

Preparare:

  1. Se curăță peștele de solzi și se eviscerează (dacă este cazul).
  2. Se crestează pe ambele părți în 4-5 locuri (în funcție de lungimea peștelui), se stropește cu ulei de măsline, se dă cu sare și piper pe ambele părți și în interior.
  3. Se introduce crenguța de rozmarin în interior.
  4. Se pune peștele pe grătar la foc potrivit și se prăjește câte 5-6 minute pe fiecare parte.
  5. Se ia de pe grătar, se stropește cu puțin ulei de măsline și cu zeama de lămâie.

Se servește cald cu salată verde sau de crudități.

[tip] Folosiți un grătar des. Dacă nu aveți, puneți peștele pe o folie de aluminiu unsă cu puțin ulei și puneți-l apoi pe grătar. [/tip]

[tip] În acest fel puteți găti și alte tipuri de pește slab – păstrăv, doradă etc. [/tip]

[warning] Ca să nu se rupă peștele, nu îl întoarceți și nu verificați dacă este făcut decât după 5 minute. [/warning]

print