Ravioli umpluţi cu brânză, eliberaţi într-un sos de roşii aromat cu capere şi busuioc, arată încă o dată, dacă mai era nevoie, simplitatea şi puritatea gusturilor din bucătăria italiană. Ravioli proaspeţi se pot cupăra sau face relativ uşor în bucătăria dumneavoastră. Puteţi folosi instrucţiunile de aici pentru a prepara un aluat de paste pentru a mai apoi să formaţi ravioli. Pentru preparare, întindeţi o foaie de aluat, adăugaţi câte o linguriţă de umplutură de brânză la distanţă de 5 centimetri una de alta, ungeţi cu apă spaţiul dintre ele, acoperiţi cu o altă foaie pe care o presaţi pe lângă umplutura de brânză înainte de a o tăia – prin acelaşi loc – cu o rolă zimţată.

Porţii: 2

Timp preparare: 30 de minute

pastecurosii02

Ingrediente:

  • 450 grame ravioli cu brânză
  • 600 grame cuburi de roşii în bulion
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură capere în sare
  • 1 lingură busuioc tocat
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 40 grame parmezan ras
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Puneţi pastele la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor. Pastele de casă se fierb 4-5 minute de la momentul în care fierbe apa.
    Pastele proaspete nu se fierb al dente şi nici nu se spală după fierbere.
  2. Curăţaţi şi tocaţi fin usturoiul.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  4. Adăugaţi usturoiul şi sotaţi-l timp de 1-2 minute.
  5. Adăugaţi roşiile, zahărul, busuiocul şi caperele.
  6. Fierbeţi sosul timp de 10-12 minute. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  7. Amestecaţi pastele cu sosul.
  8. Serviţi pastele cu parmezan răzuit peste.

Ravioli cu brânză în sos de roşii cu capere se servesc fierbinţi.

_____________________________________________

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: