Ragoût este denumirea franceză pentru mâncărurile gătite înăbușit, pe îndelete, adică pentru ceea ce noi am numi o tocană. Ragoût-ul de porc cu ceapă și bere este o specialitate beligiană clasică, în care carnea de porc este fiartă îndelung în bere cu multă ceapă și ciuperci astfel încât, după 2 ore, să rezulte o carne care se topește în gură și un sos dulce amărui deosebit.

Nu vă speriați de cantitatea mare de ceapă deoarece se va topi într-un sos cremos.

Reţetă: Ragoût de porc cu ceapă și bere

Ragoût de porc cu ceapă și bere

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc slabă
  • 6 cepe
  • 300 grame de ciuperci albe
  • 700 ml bere
  • 300 ml supă de vită
  • 4 linguri de ulei
  • 1 bouquet garni
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de cimbru rasă
  • 1 lingură de zahăr rasă
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiați carnea în cuburi potrivit de mari, sărați și piperați.
  2. Curățați ceapa și tăiați-o peștișori.
  3. Încingeți uleiul într-o tigaie (preferabil una de fontă).
  4. Adăugați carnea și rumeniți-o la foc mic timp de 15 minute.
  5. Adăugați ceapa și rumeniți-o timp de 20-30 de minute. Ceapa se va înmuia și topi.
  6. Adăugați făina și rumeniți-o.
  7. Adăugați berea și supa de vită, bouquet garni, zahărul și cimbrul.
  8. Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 90 de minute.
  9. Tăiați ciupercile în sferturi – dacă sunt mici – sau în felii groase.
  10. Sotaţi ciupercile uşor în unt.
  11. Adăugați ciupercile sotate în tocană. Acoperiți și mai fierbeți 15 minute.
  12. Asezonați cu sare și piper.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 2 ore și 20 minute

Porții: 4

Ragoût de porc cu ceapă și bere se serveşte fierbinte cu garnitură de cartofi fierţi.

printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: