raclette Raclette sau racleta/racletă este denumirea generică pentru tipurile de brânză semi-tari de proveniență elvețiană, produse din lapte de vacă nepasteurizat. Cu un gust de unt și o textură fermă, brânzeturile raclette sunt denumite după modul în care se consumă.

Raclette, de la verbul racler – a răzui, în franceză, desemnează instrumentul tradițional în care sunt încalzite felii groase de brânză până încep să se topească. Brânza care începe să se topească se răzuiește de pe felia pusă la încălzit și  se pune pe farfurie unde este amestecată cu cartofi copți, ceapă, castraveciori murați, uneori și cu bucăți de friptură. În Elveția și Franța există mini-cuptoare electrice speciale pentru raclette – vezi foto.

Există tipuri de grill electric care au și tăvițe speciale pentru raclette, o soluție la îndemână pentru a înlocui racleta tradițională.

print

7 Comentarii

  1. datimi va rog o idee unde as gasi branza aceasta…am fost odata in franta si am mancat!!! acolo am cumparrat-o de la LIDL, dar aici nu exista(in Zalau)

  2. Era la Mega in 2020, azi e disparuta ……………. si nu prea mai e pe nicaieri in RO.

Comments are closed.