Raci fierţi

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Racii fac parte din categoria delicateselor pe care le găzduiesc apele noastre dulci. Ruda mai mică a homarului, racul se găteşte simplu şi relativ brutal prin fierbere, cât crustaceul este atât de proaspăt încât mişcă. Reţetele autohtone se remarcă printr-o simplitate aparte şi constau în fierberea racilor în apă. Reţeta de mai jos de raci fierți este o versiune îmbunătăţită, suedeză, care poartă numele de Kräftor şi se consumă în mod tradiţional în luna august.

Reţetă: Raci fierți

raci-fierti

Ingrediente:

  • 1 kilogram de raci medii (25 bucăţi)
  • 3 litri de apă
  • 5 linguri de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură mare (chiar foarte mare) de mărar
  • 1 floare de anason stelat

pentru servire

Preparare:

  1. Puneţi apa împreună cu sarea, zahărul, căţeii de usturoi curăţaţi, mărarul şi anasonul la fiert.
  2. Verificaţi racii: toţi racii trebuie să fie vii.
  3. După ce apa a început să clocotească, adăugaţi racii (preferabil într-o sită sau plasă).
  4. Lăsaţi racii să fiarbă 10 minute (din momentul în care apa reîncepe să fiarbă).
  5. Lăsaţi racii să se răcească în apa în care au fiert.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 4

Serviţi racii reci, cu bucăţi de brânză şi, eventual, cu maioneză cu usturoi (aioli). Acompaniaţi cu vodcă foarte bine răcită.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

5 Răspunsuri la “Raci fierţi”

  1. Victor

    Delicioşi. N-am mai mâncat raci de multă vreme. Chiar, se găsesc în Bucureşti raci vii? N-am mai văzut de mult timp.

    Reply
  2. cora80

    Racii nu trebuie curatati de intestine inainte de a fi fierti? N-am gatit si nici n-am mancat raci vreodata, de asta intreb.

    Reply
    • cevabun

      Nu se curata inainte pentru ca trebuie sa fie vii. Nu se consuma toracele, care contine intestinele, ci doar coada si, daca sunt suficient de mari, clestii.

      Reply
  3. Natura Parc

    Din 15 iulie, la Natura Parc® are loc cea mai mare populare cu raci din tara. Va asteptam cu drag! http://www.naturaparc.ro//evenimente/

    Reply

Lasă un comentariu