Pulpele de pui sunt în sine o invitaţie la grătar. Marinate în iaurt, cu mixuri de condimente nord-africane, aceste pulpe de pui se vor topi de fericire, pe grătar şi în gură. Fragede, picante, desăvârşite.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră (plus 4 la marinat)

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui
  • 400 ml iaurt
  • 1 lingură rasă de harissa
  • 1 lingură zdravănă de ras el hanout
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1 lingură  rasă de sare

Preparare:

  1. Crestaţi pulpele din loc în loc (2-3 ori pe fiecare parte).
  2. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.
  3. Amestecaţi iaurtul cu sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline, harissa şi ras el hanout.
  4. Turnaţi iaurtul cu condimente peste pulpele de pui.
  5. Introduceţi la rece pentru minim 3-4 ore înainte de utilizare.
    Carnea se scoate de la marinat cu 1-2 ore înainte de a se pune pe grătar.
  6. Scoateţi pulpele de pui din marinat şi puneţi-le pe grătar, bine scurse, la foc mediu.
  7. Rumeniţi pulpele, pe ambele părţi, timp de 20-30 de minute (pe fiecare parte).
    Pentru un tratament termic uniform, acoperiţi pulpele de pui pe grătar cu o folie de aluminiu.

Pulpele de pui la grătar se servesc cu diverse salate.

Adaugă un comentariu: