Puii de găină tineri, de până în 28 de zile şi 700 de grame (cei de calitate nu au mai mult de 450 de grame) sunt apreciaţi în toată Europa pentru gustul şi dulceaţa pe care puii mai mari le pierd. Cunoscuţi sub numele de puişori  (poussins, fr.)  sau cocoşei (coquelets, fr.) sunt excepţionali de fragezi atunci când sunt gătiţi la cuptor.

Porţii: 2

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 2 puişori (până în 500 grame per bucată)
  • 2 linguri de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade (foc mediu).
  2. Curăţaţi păsările şi ştergeţi-le cu un şervet uscat.
  3. Curăţaţi şi tocaţi pastă usturoiul.
  4. Amestecaţi untul cu usturoiul, praful de curry, boiaua, cimbru, sare şi piper.
  5. Ungeţi păsările prin interior şi exterior cu amestecul de unt și puneți-le într-o tavă.
  6. Introduceţi puişorii la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până când sunt frumos rumeniţi.

Puişorii fripţi la cuptor se servec ca atare, cu salate sau diverse garnituri.

printează

5 Comentarii

  1. dar unde gasesti puisori? ii mai vazusem intr-o reteta, insa cel putin in marile ssupermarketuri eu nu i-am gasit 🙁 ai vreun pont?

    • Am văzut la Kaufland, Metro şi Megaimage. Majoritatea erau congelaţi şi, cel puţin cei din Megaimage, cam scumpi pentru puterea de cumpărare a românului. Vestea bună este că şi producătorii români au început să scoată pe piaţă puişori. Ştim sigur că o să găseşti la Obor, în noua hală, la etaj, la magazinul de prezentare Coco Rico. Sunt 16-17 lei kg (2 bucăţi).

  2. Pe vremuri, numai din acestia se gaseau si erau porecliti “fratii Petreus”. Faceam nazuri, aratau asa de mici…. :)) Dupa ce am citit descrierea puisorilor, de la inceputul retetei, sigur nu voi face asa ceva. Camd m-am gandit cat de dragalasi sunt vii…. mi-a trecut pofta starnita de titlu. 🙁

Adaugă un comentariu: