Un pui românesc, desigur, însă gătit cu condimente specifice bucătăriei şi gusturilor ungureşti: paprika (boia de ardei), chimen, maghiran. O minunăţie de friptură, friptă-coaptă pe îndelete la cuptor, înfăşată în hârtie de pergament pentru a se pătrunde, şi desfăşată pe final, pentru a se rumeni.

Ce e e foarte important e ca puiul să fie mic. În vest chiar se cresc în nobilul scop al frigerii pe îndelete pui de exact 1 kilogram greutate.

Porţii: 2-4

Timp de preparare: 100 de minute

Pui unguresc la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pui mic
  • 1 lingură zdravănă de boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute (opţional)
  • 1 linguriţă de chimen măcinat
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă frunze de maghiran tocate
  • 2 linguri de untură de porc (sau 3 de ulei)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
  3. Curăţaţi ceapa.
  4. Amestecaţi grăsimea cu sare, piper, maghiran, usturoi, chimen şi boia.
  5. Ungeţi puiul pe interior şi exterior cu amestecul de grăsime şi condimente.
  6. Introduceţi în cavitatea puiului dafinul şi ceapa .
  7. Înveliţi puiul în hârtie de pergament şi introduceţi-l la cuptor pentru 60 de minute.
    Ungeți hârtia la suprafață cu puțin unt.
  8. Desfaceţi hârtia şi mai lăsaţi puiul la cuptor încă aproximativ 15 minute.

Puiul se serveşte fierbinte, cu garnituri de cartofi sau alte legume.


__________________________________________
printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: