Puiul şi tarhonul au fost predestinaţi să se întâlnească. Iar bucătarii italieni şi cei francezi  au fost primii care au sesizat că din această întâlnire poate rezulta ceva bun. O reţetă pe cât de simplă pe atât de plăcută papilelor gustative – pui picant cu tarhon la tigaie.

Reţetă: Pui picant cu tarhon la tigaie

Pui picant cu tarhon la tigaie

Ingrediente:

  • 800 grame file de pui (piept fără piele, fără os)
  • 2 crenguţe tarhon proaspăt (sau 1 lingură tarhon uscat)
  • 1 ardei iute (preferabil roşu)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri făină
  • 300 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea de pui în fâşii.
  2. Tăiaţi ardeiul rondele.
  3. Amestecaţi făina cu sare şi piper.
  4. Treceţi bucăţile de carne prin făină asezonată.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  6. Rumeniţi bucăţile de carne la foc iute.
  7. Adăugaţi rondelele de ardei iute şi tarhonul.
  8. Singeţi cu vinul.
  9. Acoperiţi şi fierbeţi 6-8 minute până când carnea este pătrunsă şi sosul s-a legat. Dacă sosul e prea gros, mai adăugaţi vin sau puţină apă.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 4

Fileurile de pui picant cu tarhon se servesc cu cartofi cu rozmarin sau alte garnituri pe bază de legume sau orez.

printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: