Cine a avut norocul să-şi petreacă măcăr o vacanţă pe plajele thailandeze a avut ocazia să guste o pulpă de pui marinată cu mirodenii locale (pe bază de curry roşu) şi friptă pe jar de cărbune. Dulce-picantă, insinuant aromată, carnea de pui friptă astfel se topeşte în gură. Localnicii folosesc pentru frigerea ei un băţ de lemn despicat în două pe lungime, în care prind carnea. Ulterior o servesc cu tot cu acest suport ingenios, care face mâncatul pe plajă sau pe stradă mult mai uşor.
[note]Prezenta reţetă se poate găti pe grătar sau în cuptor (30-40 de minute la 190 de grade).[/note]
Porţii: 2
Timp de preparare: 1 oră (plus 2 ore la marinat)
Ingrediente:
- 2 pulpe sau 6 ciocănele de pui
- 2 linguri pastă de curry roşu
- 4 linguri oţet
- 2 linguri de zahăr
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri sos de peşte
- 1 lingură usturoi tocat
- 1 lingură lemon grass tocat
- 2 ardei iuţi (roşii) tocaţi
- piper
Preparare:
- Carnea se pui se crestează în 1-2 locuri pe fiecare parte.
- Pasta de curry roşu se amestecă bine cu sosul de soia, sosul de peşte, oţetul, zahărul, lemon grass, ardei iute, usturoi şi piper.
- Turnaţi marinata formată peste carnea de pui.
- Amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru 2 ore.
- Frigeţi carnea pe grătar sau la cuptor până se pătrunde.
Carnea se serveşte cu garnitură de paste, orez şi/sau salate picante cum e cea de papaya.