Mâncărurile de fasole se gătesc de regulă cu carne de porc sau simple. Şi aproape niciodată cu carne de pui. Şi, totuşi. Pieptul de pui, neutru de felul său, se integrează perfect în această mâncare cu 4 tipuri de boabe:  fasole albă cu bob mare şi cu bob mic, fasole roşie şi năut. Însă, la fel de bine ar face-o doar cu una dintre ele. Liantul care aduce fasolea şi puiul împreună este rozmarinul, însoţit de usturoi. Iată mai jos o rețetă simplă dar foarte sățioasă: pui cu patru feluri de fasole.

Reţetă: Pui cu patru feluri de fasole

pui cu 4 feluri de fasole

Ingrediente:

  • 200 grame piept de pui dezosat, fără piele
  • 100 grame bacon afumat
  • 2 conserve amestec boabe de fasole (a câte 400 de grame fiecare)
  • 300 ml supă de pui
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tăiat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi pietul de pui fâşii sau cubuleţe.
  2. Tăiaţi baconul cubuleţe.
  3. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  4. Scurgeţi conservele de fasole.
  5. Rumeniţi baconul într-o tigaie sau cratiţă adâncă, la foc mic, până când îşi lasă grăsimea.
  6. Adăugaţi pieptul de pui şi lăsaţi-l să se albească.
  7. Adăugaţi usturoiul şi sotaţi 30 de secunde.
  8. Adăugaţi pasta de tomate şi supa de pui.
  9. Adăugaţi rozmarinul şi dafinul.
  10. Fierbeţi 15 minute până când carnea se pătrunde şi sosul se leagă.
  11. Adăugaţi fasolea şi mai fierbeţi 3-4 minute.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  13. Adăugaţi verdeaţa tocată şi luaţi de pe foc.
  14. Puiul cu patru feluri de fasole se serveşte ca atare, cu pâine prăjită.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 25 minute

Porții: 2

După gust, de poate adăuga 1 linguriţă de zahăr şi/sau 1/2 linguriţă chili.

Adaugă un comentariu: