O reţetă clasică a bucătăriei italiene, pollo alla cacciatora (pui în stil vânătoresc) se poate prepara uşor şi este un soi de ostropel de pui cu roşii, ceapă, ardei, uneori şi vin şi măsline. E o reţetă iubită de toată familia, iar dacă ai un multicooker o poţi face chiar mai rapid. Aceeaşi reţetă se prepară în Italia şi cu carne de iepure, aşa că dacă îţi place mai mult iepurele, foloseşte aceleaşi ingrediente de mai jos dar înlocuieşte carnea.

Reţetă: Pui în stil vânătoresc

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui (pot fi dezosate)
  • 1 ceapă
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu mic (sau un ardei capia)
  • 1 ardei gras galben mic (dacă nu aveţi, puteţi pune o tulpină de ţelină)
  • 1 morcov
  • 250 grame de ciuperci
  • o mână de măsline negre, fără sâmburi – opţional
  • 150 ml de vin roşu
  • 700 grame de bulion (sos de roşii)
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • sare şi piper
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • busuioc proaspăt, pătrunjel verde, oregano – după gust

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Tocaţi ceapa mărunt şi pisaţi usturoiul.
  2. Tăiaţi ardeii, morcovul şi ciupercile cubuleţe.
  3. Curăţaţi bine pulpele de pui. Puneţi sare şi piper după gust.
  4. Încingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă de fontă.
  5. Prăjiţi puiul pe toate părţile câteva minute până devine auriu. Scoateţi puiul şi lăsaţi-l deoparte.
  6. Adăugaţi restul de ulei şi sotaţi ceapa până devine sticloasă.
  7. Adăugaţi usturoiul şi sotaţi 30 de secunde.
  8. Urmează ardeii, morcovul şi ciupercile.
  9. Sotaţi-le 5 minute până încep să se înmoaie.
  10. Turnaţi vinul şi lăsaţi la foc potrivit 2-3 minute.
  11. Adăugaţi bulionul şi pasta de tomate.
  12. Săraţi după gust şi adăugaţi ierburile care vă plac.
  13. Adăugaţi puiul în sos şi măslinele, dacă vă plac.
  14. Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade Celsius. Scoateţi tăvile de cuptor şi lăsaţi doar un grătar.
  15. Introduceţi tigaia de fontă acoperită cu un capac şi lăsaţi-o 45-50 de minute.
  16. Verfiicaţi dacă puiul este fraged şi dacă sosul a scăzut suficient. Trebuie să fie gros.
  17. Dacă e făcută carnea şi sosul a scăzul suficient, scoateţi totul din cuptor.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 1 oră şi 10 minute

Porţii: 6

Serviţi cald cu cartofi la cuptor / mămăliguţă sau alte garnituri pe bază de legume.

print