Pizza cu ton

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Tonul la conservă, un ingredient ieftin dar hrănitor, este folositor la prepararea gustărilor rapide : salate, sandvișuri, pizza. Rețeta de pizza cu ton de mai jos este una simplă, dar unde dulceața din ceapa roșie se completează foarte bine cu tonul și cu boabele de porumb.

Vezi aici și rețeta de Pizza Ratatouille.

Reţetă: Pizza cu ton

pizza_ton

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Preparaţi aluatul de pizza conform reţetei. Scurgeţi tonul de ulei/apă şi porumbul (dacă e din conservă). Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele subţiri.
  3. Întindeţi foaia de aluat într-o formă circulară, subţire.
  4. Potriviţi foaia de aluat într-o tavă rotundă sau pe dosul unei tăvi normale.
  5. Întindeţi sosul pe toată suprafaţa aluatului.
  6. Presăraţi jumătate din cantitatea de mozzarella rasă.
  7. Distribuiţi uniform tonul, boabele de porumb şi rondele de ceapă peste brânză.
  8. Presăraţi restul de brânză şi oregano peste.
  9. Adăugaţi măslinele negre.
  10. Coaceţi pizza la foc iute timp de 10 minute.
  11. Pizza cu ton se serveşte fierbinte, decorată cu felii de lămâie.

Timp de pregătire: 10 minute (dacă aveți gata aluatul și sosul de roșii)

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 1 pizza

Aluatul trebuie să fie subţire şi bine întins pentru ca să se coacă în timpul indicat mai sus fără ca restul ingredientelor să se usuce.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Lasă un comentariu