O pizza mai altfel, inedită prin formă dar plăcută prin gust. Mai apropiată de o specialitate alsaciană (flamenküche) decât de una italiană, pizza carbonara păstrează în mare caracteristicile unor paste carbonara, dar pe un blat subţire de pizza, rumenit la cuptor.

Porţii: 1

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 110 grame aluat de pizza
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 80 grame şuncă
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură parmezan
  • 1 gălbenuş de ou
  • 2 linguri vin alb
  • 1 vârf de cuţit nucsoara
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Tăiaţi şunca fâşii.
  3. Amestecaţi într-un castron smântâna cu parmezanul, gălbenuşul de ou, nucşoara, vinul şi puţin piper proaspăt măcinat.
  4. Întindeţi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu puţin ulei.
  5. Presăraţi şunca peste blat.
  6. Adăugaţi amestecul de smântână cu parmezan.
  7. Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.

Pizza carbonara se consumă fierbinte.

Pentru un plus de gust, puteţi folosi bacon sau pancetta însă, în acest caz, trebuie să o rumeniţi 3-4 minute înainte şi să o scurgeţi de grăsime.

6 Comentarii

  1. arata foarte bine..chair eram in lipsa de idei…am facut aluatul de pizza e la crescut…am de toate pt aceasta …revin ma tarziu cu rezultatul

  2. Seamana mai mult cu Chis lorraine daca se inlocuieste aluatul de pizza cu unul de tarta. Cred ca e foarte bun dar am retineri sa fac asa ceva desi sunt un fan al pastelor Carbonara, al pizzei si al Chis-ului.

Adaugă un comentariu: