Conopida este una dintre cele mai bizare plante ce vieţuiesc prin grădinile noastre. O floare greoaie, albă şi marmorată, lipsită de miros şi mister, conopida este, din păcate, prea puţin exploatată.

Vă recomand să depăşiţi conopida pane şi salata de conopidă pentru a încerca – dacă nu aţi făcut-o deja – această minunăţie.

Porţii: 4

Timp preparare: 25-30 minute

Ingrediente:

  • o conopidă de aproximativ 1,5 kilograme
  • 1 cartof fiert
  • o lingură de unt
  • 2 lunguri de ulei
  • 150 grame smântână
  • 1 ceapă verde tânără
  • sare
  • un praf de nucşoară

Preparare:

1. Curăţaţi conopida cu atenţie şi desfaceţi-o în “flori” potrivit de mari. Puneţi conopida la fiert în apă cu sare şi cele două linguri de ulei. Lăsaţi-o să fiarbă aproximativ 10 minute. Conopida trebuie să fie fiartă dar nu exagerat de moale.

2.Scurgeţi conopida de  zeamă şi pasaţi-o împreună cu cartoful fiert şi untul. Adăugaţi treptat smântâna, sare  – dacă mai e necesar- şi praful de nucşoară.

3.Amestecaţi piureul de conopidă cu ceapa verde tăiată.

Se serveşte fierbinte. Este o garnitură potrivită pentru aproape orice tip de carne.

Puteţi încerca şi o altă formă a acestui piure, foarte potrivită pentru peşte, în special somon. Înlocuiţi nucşoara cu mărar proaspăt tocat şi adăugaţi un strop de lămâie pentru un piure cu gust proaspăt, răcoros. * Dacă nu aveţi conopidă proaspătă, puteţi folosi conopidă congelată; se reduce semnificativ timpul de preparare.
printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: