Primăvara e plină de bucurii și de verdețuri: leurdă, ștevie, lăptuci, spanac, lobodă, urzici și multe altele. Pe lângă preparatele clasice din aceste bunătăți verzi, se pot găti și combinații savuroase, ca acest piure cu ștevie.

Porții: 4

Timp de preparare: 35 de minute

Piure de cartofi cu ștevie

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 300 g ștevie
  • 4 căței de usturoi sau 1 legătură de usturoi verde
  • 50 g unt
  • 400 ml de iaurt
  • cozile de la 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lingură de pătrunjel verde
  • 1 vârf de cuțit de nucsoara
  • sare și piper

Preparare:

  1. Se curăță cartofii, se spală și se taie în bucăți mari. Se curăță usturoiul și se toacă mărunt. Se spală ștevia sub jet de apă și se toacă mare din cuțit.
  2. Se pun cartofii tăiați la fiert, în apă cu puțină sare, cam 20 de minute.
  3. Într-o cratiță adâncă, de preferat din fontă, se topește untul.
  4. Adăugați usturoiul tocat mărunt și sotați-l 2 minute.
  5. Adăugați ștevia. Sotați-o până se înmoaie bine.
  6. Adăugați cartofii scurși de zeama în care au fiert.
  7. Potriviți de sare și piper.
  8. Adăugați nucșoara.
  9. Adăugați iaurtul.
  10. Amestecați folosind o lingură de lemn, zdrobind cartofii.
  11. Adăugați cozile de ceapă verde și pătrunjelul (tocate mare).

Această garnitură se servește caldă și merge de minune alături de fripturi: vită la grătar, cotlet de porc sau de miel, etc.

_____________________________________________

print

2 Comentarii

    • @andreeika, noi am gasit in piata. Stevia creste in flora spontana in mod generos. N-ar trebui sa fie prea greu de gasit. Seamana la frunze cu cele de hrean.

Comments are closed.