O marinată complexă, dar simplu de realizat, derivată din compoziţia  americană  a hamburgerului. Un amestec pe bază de ketchup şi muştar, lămâie şi zahăr, busuioc şi chimen, sare şi piper, care va sublinia – dacă mai e cazul – gustul pieptului de porc, gătit pe grătar.

Porţii: 4

Timp preparare: 10 minute (plus timpul de marinare de 2-4 ore)

Ingrediente:

  • 1 kg piept de porc feliat
  • 4 linguri de ketchup
  • 1 lingură de muşar
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de zeamă de lămâie sau oţet balsamic
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1 linguriţă chimen
  • sare şi piper

Preparare:
1.
Amestecaţi toate ingredientele (fără carne)  într-un bol. Potriviţi marinata după gustul dumneavoastră. Ar trebui să fie aromată, dulce acrişoară.

2.Turnaţi marinata peste carne într-un vas sau pungă de marinat şi amestecaţi bine. Carnea trebuie să fie bine acoperită de marinată. Introduceţi vasul acoperit sau punga închisă la frigider pentru minim 2 ore (ideal 4 ore).

3. Scoateţi carnea şi rumeniţi-o pe grătar.

Se serveşte cu cartofi copţi şi/sau salată.

Pentru această reţetă puteţi folosi piept, ceafă sau cotlet de porc – cu sau fără os.
Înainte de a pune carnea pe grătar ştergeţi bine cu un şervet de hârtie marinata de pe carne deoarece se va arde pe grătar înaintea cărnii.
printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: