Peştele spadă este unul dintre puţinii peşti (alături de rechin) care se pretează la a fi infuzat în marinate înainte de a se frige pe grătar. Carnea tare, albă, reacţionează foarte bine la amestecurile de ierburi aromate (rozmarin, cimbru, mentă, busuioc, etc.)  şi coajă de lămâie. Pentru rezultate bune nu frigeţi peştele prea mult pentru a nu-l usca. Serviţi-l cu o garnitură de tagliatelle cu pesto genovez şi o să obţineţi o cină rafinată, cu arome mediteraneene.

Citiţi şi reţeta de Cotlet de rechin la grătar.

Reţetă: Peşte spadă la grătar

 peste-spada

Ingrediente:

  • 2 fileuri de peşte spadă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 frunze de busuioc genovez (cu frunză lată)
  • 4-5 frunze de mentă
  • 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare şi piper proaspăt măcinat (pentru servire)

Preparare:

  1. Spălaţi frunzele.
  2. Radeţi coaja de lămâie şi extrageţi sucul.
  3. Curăţaţi usturoiul.
  4. Tocaţi fin (sau mixaţi într-un blender) busuiocul, menta, usturoiul şi coaja de lămâie.
  5. Amestecaţi cu zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
    Pentru cele mai bune rezultate, nu folosiţi sare în marinată. Adăugaţi-o doar la servire.
  6. Ungeţi cu marinată peştele şi lăsaţi-l 30 de minute la infuzat.
  7. Încingeţi grătarul şi frigeţi peştele 3 minute pe fiecare parte la temperatură medie.
  8. Presăraţi cu sare şi piper răşnit mare, înainte de servire.

 

Timp de preparare: 40 minute (inclusiv marinare)

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 2

Adaugă un comentariu: