Un paté de ton foarte simplu de făcut şi cu rezultate excelente pentru tartinele de zi cu zi dar şi pentru cele de petrecere – paté de ton. O reţetă italiană mai mult decât rapidă, ușor de asortat cu alte paste tartinabile sau cu alte tipuri de finger food.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Paté de somon. [/readalso]

Reţetă: Pate de ton

Ingrediente:

  • 200 grame fulgi de ton în ulei (scurși)
  • 100 brânză ricotta
  • 50 grame unt la tempertura camerei
  • 10 grame capere în oţet
  • 1 vârf de cuţit boia de ardei iute (opţional)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Scurgeţi tonul de ulei.
  2. Desăraţi (dacă e cazul) caperele în câteva linguri de apă sau lapte rece.
  3. Pasaţi toate ingredientele cu un blender până obţineţi o pastă, mai fină sau mai puţin fină (rustică), în funcţie de gusturi.
  4. Asezonaţi cu sare şi piper.
  5. Dacă este cazul, adăugaţi câteva linguri de smântână dulce pentru a obţine o pastă mai cremoasă.

Timp de pregătire: 5 minute

Porții: 350 grame

Pateul de ton se foloseşte, exclusiv rece, pe tartine sau pentru a umple legume. Se poate păstra, acoperit, în frigider, pentru 3-5 zile.

print

1 comentariu

  1. Aceasta reteta este mult mai buna daca inlocuiti ricotta cu crema de branza tip filadelfia iar untul cu frisca batuta neandulcita.Adauga si o lingura de suc de lamaie. Eu o fac si cu somon afumat. Ca baza fac bruschette din pancarre sau din pasta sfoglia. E super am facut de revelion

Comments are closed.