O reţetă italiană foarte rapidă pentru a obţine un paté de somon afumat cu parmezan. Un paté rafinat, ideal pentru tartine sau pentru umplut legume (roşii, castraveţi, etc.). Asortați-l cu alte paste tartinabile pe bază de pește sau fructe de mare, dar și cu salate proaspete.

[readalso] Vezi aici și rețeta video de: Paté din ficat. [/readalso]

Reţetă: Paté de somon cu parmezan

pate de somon cu parmezan

Ingrediente:

  • 100 grame somon afumat
  • 100 grame mascarpone
  • 50 grame parmezan ras
  • 20 ml smântână dulce
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Puneţi toate ingredientele într-un robot sau blender de bucătărie.
  2. Mixaţi până obţineţi o pastă fină.
  3. Nu adăugaţi sare decât dacă e cazul.
  4. Depozitaţi la rece, acoperit, pentru maxim 6 zile.
  5. Pateul de somon afumat cu parmezan se serveşte rece sau la temperatura camerei.

Timp de pregătire: 10 minute

Porții: 270 grame

print

4 Comentarii

  1. În primul rând: “LA MULŢI ANI!”
    Cred că este excelent!
    Mulţumesc pentru reţetă.
    Cine poate să-mi dea reţeta de glazură din ness?

  2. ” LA MULTI ANI !!! ”cu multa sanatate si impliniri !
    Este o reteta extraordinara !!!
    Am facut-o si mi-a iesit tocmai mie care gatesc din an in pasti din cauza serviciului.
    Dar si atunci cand fac incerc numai retete care imi par mai speciale …
    Insa … un singur lucru… m-ai facut curioasa :
    ce sunt celelalte creme din imagine si de unde ai luat asa frumusete de ”platou” ?
    Multumesc anticipat si sa te tina Dumnezeu asa !!!
    Sa ai o zi frumoasa !

Comments are closed.