Acest peseudo-pateu lacto-vegetarian este mai degrabă o cremă crudă (negătită) tartinabilă. Bogată în grăsimi de bună calitate provenite din avocado şi iaurtul grecesc, este ideală ca bază pentru tartine decorate cu orice vă place: fâşii de ardei iute, roşii, caviar, felii de ouă fierte, ierburi, şuncă, etc. Importante pentru reuşita aceste reţete sunt ingredientele. Avocado – bine copt dar nu “trecut”, la presare trebuie să fie moale şi cremos, dacă este prea verde, lăsaţi-l la copt împachetat  în hârtie de ziar câteva zile; Iaurtul – “grecesc”, cât mai gras (minim 7%), eventual iaurtul Cedra de la Napolact (cu lapte de bivoliţă); Uleiul – extravirgin, de măsline.

 

Reţetă: Pate de avocado cu iaurt

20141123_103559

Ingrediente:

  • 2 avocado
  • 4 linguri zdravene de iaurt grecesc gras
  • 6 linguri ulei de măsline extravergine
  • zeama de la o lămâie
  • 1 căţel mic de usturoi (oţional)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Scoateţi sâmburele din avocado şi extrageţi miezul.
  2. Într-un robot de bucătărie (sau cu ajutorul unei furculiţe), pisaţi miezul de avocado împreună cu uleiul de măsline.
  3. Încorporaţi iaurtul.
  4. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat.
  5. Adăugaţi zeama de lămâie după gust.
  6. În funcţie de tartinele pe care doriţi să le realizaţi, adăugaţi usturoiul făcut pastă.
  7. Se serveşte pe felii de pâine proaspătă sau prăjită.

Timp de preparare: 10 minute

Porţii: 6

Adaugă un comentariu: