Ierburile fine, specifice bucătăriei din sudul Franţei – ce poartă chiar numele de ierburi fine de Provence – înnobilează carnea dulce a păstrăvului.

Fript la foc iute, pe grătar, şi servit cu un buchet de legume, acest păstrăv poate fi o minunată masă de zi cu zi sau chiar una de sărbătoare.

Porţii: 2

Timp de preparare: 45 de minute

Păstrăv cu ierburi fine la grătar Ingrediente:

  • 2 păstrăvi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 1 linguriţă fulgi de chili (opţional)
  • 1 lingură oregano
  • 1 lingură frunze de busuioc uscate
  • 1 lămâie pentru servire
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Evisceraţi şi curăţaţi de solzi păstrăvii.
  2. Crestaţi uşor peştii cu un cuţit, pe ambele părţi (vezi foto).
  3. Amestecaţi ierburile tocate fin cu fulgii de chili, sare şi piper.
  4. Stropiţi peştii cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
  5. Presăraţi amestecul de ieburi peste peşte, în interior și mai ales în exterior.
  6. Frigeţi peştii pe grătar 8-10 minute pe fiecare parte.

Serviţi păstrăvul fript pe grătar cu legume fierte la abur, cartofi nature şi salată. Un vin alb, sec sau demisec, merge de fiecare dată.

Atenţie când crestaţi peştii să nu-i tăiaţi prea tare.

________________________
printează

Adaugă un comentariu: