De origine spaniolă (trucha a la naranja) este o metodă inedită de preparare a păstrăvului, în care sucul portocalei previne uscarea peştelui şi îi impregnează carnea cu arome discrete de citrice. rozmarinul şi usturoiul desăvârşesc gustul acestui prepararat simplu şi spectaculos care se poate prepara atât la cuptor, cât şi la grătar.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 6 păstrăvi evisceraţi
  • 6 crenguţe de rozmarin
  • 2-3  portocale
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare (la cuptor):

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Săraţi şi piperaţi peştele.
  3. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în rondele.
  4. Tăiaţi portocalele în felii rotunde. Dacă peştele este mic, tăiaţi feliile în două.
  5. Puneţi în fiecare păstrăv câte o crenguţă de rozmarin, câteva rondele de usturoi şi felii de portocală.
  6. Tapetaţi o tavă cu hârtie de pergament unsă cu ulei de măsline.
  7. Puneţi peştii în tavă.
  8. Adăugaţi restul feliilor de portocală peste peşte, pentru a preveni uscarea lor.
  9. Acoperiţi peştii cu o hârtie de pergament unsă cu ulei de măsline.
  10. Introduceţi tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
  11. În ultimele 5 minute îndepărtaţi hârtia de deasupra.

Preparare (la grătar):

  1. Pregătiţi şi umpleţi peştii ca mai sus.
  2. Puneţi peştii între felii de portocală.
  3. Ungeţi bucăţi de folie de aluminiu cu ulei de măsline.
  4. Înfăşuraţi peştii în folie.
  5. Frigeţi peştele la grătar (câte 5-6 minute pe fiecare parte).
Dacă aveţi un grătar special de prindere a peştelui, puteţi frige peştele în el și să nu folosiți folie de aluminiu.

Păstrăvul cu portocală şi rozmarin se serveşte imediat cu salată şi/sau garnituri pe bază de legume la cuptor sau grătar, cartofi natur, orez, etc.

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: