O reţetă rapidă de paste cu un sos uşor de realizat cu ingrediente pe care le puteţi cumpăra din timp pentru a le avea tot timpul la îndemână: roşiile şi tonul la conservă. Gătite de regulă cu paste scurte (fusilli sau rigatoni), aceste paste cu ragu de ton sunt foarte apreciate de către copii, chiar şi de către cei care nu mănâncă de regulă peşte.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

rigatoni-cu-ton

Ingrediente:

  • 500 grame de paste scurte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cutie de roşii la cutie (400-420 de grame)
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 1 conservă de ton în ulei
  • 6 anşoa din ulei
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 16 măsline negre la borcan (preferabil fără sâmburi sau rondele)
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingură capere din borcan (scurse)
  • 50 de  grame de parmezan ras
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Puneţi la fiert o oală cu multă apă (70% din recipient) şi o lingură rasă de sare.
  2. Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Tocaţi ceapa şi pisaţi usturoiul. Zdrobiţi cu o furculiţă fileurile de anşoa. Scurgeţi caperele de zeama din borcan.
  3. După ce apa clocoteşte, reduceţi focul şi fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet pentru a obţine paste al dente.
  4. În paralel, încingeţi uleiul de măsline şi cel scurs de pe ton într-o tigaie adâncă.
  5. Sotaţi uşor, timp de 8-10 minute, ceapa şi usturoiul în uleiul încins.
  6. Adăugaţi roşiile, pasta de tomate, un pahar de apă, puţină sare şi piper. Lăsaţi să fiarbă totul la foc mic.
  7. Adăugaţi caperele, anşoa, tonul, măslinele şi 1 lingură de parmezan ras. Aromaţi cu oregano. Lăsaţi să dea totul 2-3 clocote. Verificaţi dacă are suficientă sare.
  8. Amestecaţi pastele, fierte şi scurse, cu sosul.

Pastele cu ton şi sos de roşii se servesc fierbinţi, cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.

[tip]Gustaţi sosul de roşii; dacă este prea acrişor, puteţi adăuga 1 linguriţă rasă de zahăr.[/tip]

_____________________________

print