Amestec surprinzător de aparenţe italiene şi gusturi mexicane, pastele (penne) cu ton şi fasole roşie amintesc de aromele unui chili con carne. Consistente şi gustoase, aromat-picante, rapid de preparat, aceste paste aduc un plus de originalitate în bucătărie.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

  • 250 grame paste (penne sau fusilli)
  • 1 conservă de ton bucăţi (180-200 grame)
  • 1 cutie roşii în bulion (420 grame)
  • 2-3 linguri boabe de fasole roşie fiartă (1/2 conservă de 400 grame)
  • 1 ceapă medie
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oregano
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente.
  2. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Tocaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul iute.
  4. Încingeţi uleiul.
  5. Adăugaţi şi sotaţi 1 minut ceapa, usturoiul şi ardeiul iute.
  6. Adăugaţi chimionul.
  7. Adăugaţi roşiile, pasta de tomate, 1 linguriţă rasă de sare şi 100 ml apă.
  8. Fierbeţi sosul aproximativ 10  minute până când scade şi gusutrile prind a se amesteca.
  9. Scurgeţi şi adăugaţi boabele de fasole şi tonul.
  10. Amestecaţi şi mai lăsaţi sosul să de acâteva cocote.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Amestecaţi pastele scurse bine de apa în care au fiert cu sosul.

Pastele cu ton şi fasole roşie se servesc fierbinţi, cu parmezan ras deasupra.

printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: