Un desert special, în care pastele întâlnesc un sos inedit pe bază de vanilie şi carnea dulce a nectarinelor, caramelizate şi parfumate cu scorţişoară. Trucul de la baza acestui desert constă în folosirea îngheţatei de vanilie care, odată topită, se transformă convenabil într-un sos.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 300 grame de paste lungi, proaspete (spaghetti, tagliatelle, fettuccine)
  • 500 grame îngheţată de vanilie
  • 6 nectarine
  • 3 linguri zahăr brun
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriţă scortisoara macinată
  • 2 linguri mentă tocată mare
  • 2 pepeneni galbeni pentru servire (opţional)

Preparare:

  1. Spălaţi nectarinele şi îndepărtaţi-le sâmburii.
  2. Tăiaţi nectarinele cubuleţe.
  3. Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
  4. Adăugaţi nectarinele şi zahărul brun şi caramelizaţi aproximativ 2-3 minute.
  5. Adăugaţi scorţişoara.
  6. Adăugaţi jumătate din îngheţata de vanilie  şi fierbeţi la foc iute până sosul scade puţin şi se leagă.
  7. Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare conform instrucţiunilor de pe pachet.
  8. Amestecaţi pastele cu sosul.
  9. Decoraţi cu frunzele de mentă tocate.

Pastele cu sos de vanilie şi nectarine se servesc calde sau la temperatura camerei, cu o cupă de îngheţată şi felii de pepene galben.

print

2 Comentarii

Comments are closed.