Sosul pe bază de pudră de curry, popular în ţările din partea nordică a continetului european, se combină excelent cu aroma puternică a somonului afumat în această reţetă. O porţie de paste densă şi aromată, picantă şi săţioasă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 300 grame file de somon afumat
- 400 grame paste scurte (fusilli, penne, etc.)
- 1 ceapă medie
- 50 grame unt
- 50 ml cognac (brandy sau whiskey)
- 400 ml smântână dulce
- 300 ml supă de pui sau peşte
- 2 linguri pudră de curry
- 3 linguri pătrunjel proaspăt tocat
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele.
- Tăiaţi somonul în fâşii.
- Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
- Tocaţi pătrunjelul.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa 40-50 de secunde.
- Stingeţi cu cognacul.
- Adăugaţi pudra de curry.
- Adăugaţi supa de pui şi fierbeţi 10 minute până când se înmoaie ceapa.
- Adăugaţi smântâna dulce şi somonul.
- Adăugaţi puţin piper şi pătrunjelul tocat.
- Fierbeţi 5 minute.
- Adăugaţi în sos pastele fierte al dente și scurse bine de apă.
Pastele cu somon afumat şi curry se servesc fierbinţi.