O reţetă de paste europene din care răzbat aromele condimentelor din amestecul de curry. Un melanj perfect între est şi vest, nord şi sud.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 800 grame midii fără cochilie
  • 400 grame tagliatelle (uscate)
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei iute
  • 2 roşii
  • 1 lingură rasă praf de curry
  • 1 cană de iaurt gras
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Îndepărtaţi seminţele ardeilor şi tăiaţi-i cubuleţe.
  3. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  4. Topiţi untul într-un vas.
  5. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeii şi sotaţi vreme de un minut.
  6. Adăugaţi praful de curry.
  7. Adăugaţi roşiile, iaurtul, foaia de dafin şi 1 linguriţă de sare.
  8. Lăsaţi sosul să fiarbă timp de cinci minute.
  9. Adăugaţi midiile şi mai fierbeţi 5 minute.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat după gust. Scoateţi foaia de dafin
  11. Fierbeţi pastele în apă cu sare.

Pastele se servesc cu sosul de midii cu curry.

print

2 Comentarii

  1. foarte gustoasă rețeta numai că pasta din fotografie nu e farfalle ci tagliatelle 🙂

Comments are closed.