O reţetă de paste simplă, cu arome proaspete şi intense, reunite într-un sos crud.  Aromele acestei reţete fac trecerea de la iarnă la primăvară, gustul intens al nucilor fiind completat de cel al leurdei în acest “pesto” românesc. O reţetă excelentă pentru post şi nu numai.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame paste uscate
  • 4 legături leurdă
  • 1 cană miez de nucă
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri ulei de nucă
  • 2 linguri parmezan ras sau brânză de burduf (dacă nu ţineţi post)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
  2. Pasaţi într-un blender frunzele de leurrdă, nuca şi puţină sare.
  3. Încorporaţi uleiul şi uleiul de nucă.
  4. Pentru un plus de consistenţă, adăugaţi brânza.
  5. Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
  6. Amestecaţi pastele cu sosul.

Pastele cu leurdă şi nucă se servesc imediat.

print