Papara cu ciuperci este varianta îmbunătăţită a clasicelor ouă-jumări care, atunci când sunt bine făcute, sunt moi şi pufoase. Secretul acestei reţete este sotarea ciupercilor în suc propriu pentru a le intensifica şi pune în valoare aroma şi, bineînţeles, păstrarea consistenţei corecte a paparei.

Vezi şi papara clasică, după reţeta Juliei Child.

Reţetă: Papară cu ciuperci

papara cu ciuperci

Ingrediente:

  • 400 grame ciuperci albe sau brune (de cultură)
  • 5 ouă mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri smântână dulce sau lapte gras
  • 1 lingură verdeaţă tocată (pătrunjel şi/sau mărar)
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi alegeţi ciupercile.
  2. Tăiaţi ciupercile în cuburi potrivit de mari (nu uitaţi că o să scadă la gătire).
  3. Puneţi ciupercile într-o tigaie cu 2 linguri de ulei.
  4. Sotaţi ciupercile, scuturând tigaia des, până îşi pierd zeama şi încep a se rumeni.
  5. Adăugaţi usturoiul tocat, amestecaţi şi luaţi tigaia de pe foc.
  6. Lăsaţi ciupercile să se răcorească.
  7. Până se răcoresc ciupercile, într-o farfurie adâncă, bateţi ouăle cu 1/2 linguriţă de sare, puţin piper şi 1 lingură de smântână dulce sau lapte gras.
  8. Adăugaţi restul de ulei în tigaia cu ciuperci şi turnaţi ouăle.
  9. Puneţi tigaia pe foc (la foc mic) şi amestecaţi constant până când ouăle se leagă într-o compoziţie cremoasă.
  10. Luaţi ouăle de pe foc şi adăugaţi restul de smântână dulce.
  11. Serviţi cu verdeaţă proaspăt tocată.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 2

omleta-cu-ciuperci

print