Un mod inedit de gătire şi prezentare a clasicelor ouă en cocotte, ouăle în pâine reprezintă un mic dejun sau gustare completă, servite cu tot cu vasul în care au fost gătite.

Încercaţi-le într-o felie de pâine de calitate sau în chifle.

Porţii: 1

Timp de preparare: 20 de minute

Ouă în pâine, la cuptor

Ingrediente:

  • 1 felie de pâine groasă sau 2 chifle
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 2 linguriţe de smântână
  • sare
  • piper
  • roşii sau salată (pentru servire)

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Tăiaţi o felie de pâine grosuţă.
  3. Decupaţi în centrul ei două cercuri cu diametrul de trei degete.
    Folosiţi cea mai dreaptă tăietură a feliei, pentru a nu permite albuşului să se scurgă.
  4. Aşezaţi pâinea într-o tavă unsă cu ulei.
  5. Spargeţi în fiecare cerc din pâine câte 1 ou.
  6. Adăugaţi câte o linguriţă de smântână peste fiecare ou.
  7. Adăugaţi sare şi piper peste ouă.
  8. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute, până când ouăle se leagă şi pâinea se rumeneşte.

Serviţi ouăle în pâine imediat, cu salată şi brânză telemea (sau feta).


______________________________________
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: