Orez cu ciuperci şi curry

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

O garnitură potrivită cu aproape orice sau chiar o mâncare în sine. Orezul cu ciuperci, parfumat cu un praf de curry şi servit cu pătrunjel tocat sau coriandru, e genul de reţetă simplă dar de care noi, românii, ne cam ferim. Obişnuiţi cu orezul strâns în foaie de viţă sau varză sau cu cel fiert până la inconşienţă în pilaf, multora le vine greu să se implice la un altfel de reţetă, cum este acest amestec de inspiraţie indiană. Dar toate au un început. Ăsta ar fi unul potrivit să începeţi.

Porţii: 4

Timp preparare: 30 minute

orez-ciuperciIngrediente:

 • 400 grame ciuperci albe
 • 300 grame orez
 • 1 ceapă  albă medie
 • 1 lingură rasă de curry
 • 700 ml supă de legume (sau 3 cuburi de concentrat)
 • 3 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
 • sare şi piper

Preparare:
1. Încingeţi uleiul într-o cratiţă cu capac. Adăugaţi ciupercile  tăiate pe secţiune sau cuburi mari. Căliţi ciupercile până scade zeama pe care au lăsat-o şi prind a se rumeni.

2.După ce zeama ciupercilor a scăzut adăugaţi ceapa tocată fin. Când ceapa devine sticloasă adăugaţi lingura de curry  şi amestecaţi totul pentru ca mirodeniile din curry să-şi elibereze aroma.

3. Spălaţi orezul şi adăugaţi-l peste ciuperci. Stingeţi totul cu supa de legume sau cu 700 ml de apă şi trei cuburi concentrat de legume. Când totul începe să fiarbă, acoperiţi cratiţa şi daţi focul la minim. Fierbeţi orezul la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, fără să ridicaţi capacul sau să amestecaţi.

Orezul cu ciuperci se serveşte ca atare sau ca garnitură pentru peşte, pui, porc sau vită.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

One Response to “Orez cu ciuperci şi curry”

 1. Ceva bun (cuprins) « Ceva Bun

  […] Orez cu ciuperci şi curry […]

  Reply

Leave a Reply