O omletă – deşi tehnic vorbind e mai apropiată de o frittata sau o tortilla – de primăvară, bogată în proteine dar şi fier şi antioxidanţi – omleta cu urzici și brânză de burduf. Secretul constă în adăugarea unui vârf de cuţit de nucşoară rasă, mirodenie care dă un gust deosebit frunzelor de urzică. Este și o modalitate excelentă de a servi urzicile pentru cei cărora nu le place în mod deosebit textura acestora.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Supă cremă de urzici cu telemea și mentă. [/readalso]

Reţetă: Omletă cu urzici și brânză de burduf

frittata-urzici

Ingrediente:

  • 2 mâini de urzici opărite în apă cu sare, bine stoarse
  • 8 ouă
  • 4 linguri de lapte gras
  • 60 grame brânză de burduf
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă rasă de nucsoara măcinată
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi urzicile opărite din cuţit.
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Spargeţi ouăle într-o farfurie adâncă, adăugaţi 1 linguriţă rasă de sare, puţin piper şi laptele.
  4. Bateţi bine ouăle.
  5. Încingeţi untul într-o tigaie.
  6. Adăugaţi şi sotaţi urzicile 5 minute.
  7. Adăugaţi usturoiul, nucşoara şi, după 20-30 de secunde, ouăle bătute.
  8. Presăraţi deasupra brânza de burduf sfărâmată.
  9. Rumeniţi omleta la foc mic, de preferinţă sub capac.
  10. Când s-a rumenit pe o parte, întoarceţi-o cu ajutorul unei farfurii (vezi foto aici) şi mai lăsaţi 1-2 minute.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 4

Omleta cu urzici se serveşte caldă sau la temperatura camerei, cu diverse salate.

print