Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi.  Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” dacă o intercalaţi între două felii de pâine unse cu unt sau maioneză, pe o frunză de salată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 5-6 ouă
  • 1 lingură de unt gras
  • 5 ciuperci
  • 1 ardei gras, roşu
  • 100 grame șuncă (sau muşchi ţigănesc)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Îndepărtaţi cotorul şi nervurile cu seminţe ale ardeilor.
  2. Tăiaţi ardeii julienne.
  3. Tăiaţi ciupercile felii subțiri.
  4. Tăiaţi șunca în fâşii sau cuburi mici.
  5. Topiţi untul într-o tigaie.
  6. Adăugaţi şi sotaţi uşor, până se înmoaie, ardeii.
  7. Adăugaţi şi rumeniţi șunca şi ciupercile.
  8. Bateţi ouăle cu 2 linguri de apă, sare şi piper.
  9. Adăugaţi ouăle în tigaie şi reduceţi focul.
  10. Rumeniţi omleta în tigaia acoperită.
    Desprindeţi cu o lingură de lemn marginea omletei pentru a permite oului moale, de deasupra, să se scurgă dededesubt, în partea încălzită a tigăii. După ce s-a legat, puteţi întoarce omleta folosind o farfurie sau capacul (vezi foto)

Omleta se serveşte ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei, cu diverse salate sau murături.

printează

Adaugă un comentariu: