Decadenţă la pătrat! Cum altfel ar putea fi numită ciocolata cu ciocolată, acest păcat servit cu sos de păcat?! E suficient să te gândeşti la o negresă, cu miezul ei dens şi inima de ciocolată, plutind într-un sos de ciocolată aromat cu Amaretto di Sarono, pentru a te simţi vinovat de propriile pofte.

Pregătiţi acestă reţetă atât din negrese proaspete dar, mai ales, din cele mai uscate.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Turnaţi sosul de ciocolată peste negresă Ingrediente:

  • 500 grame negresă
  • 400 ml frişcă îndulcită, nebătută
  • 200 grame ciocolată neagră (minim 65% cacao)
  • 50 ml Amaretto di Sarono
  • 2 linguri stafide
  • 4 linguri de frişcă bătută pentru servire

Preparare:

  1. Preparaţi negresa conform reţetei (fără nuci şi dulce de leche).
  2. Preparaţi negresa în tăvi întinse pentru a nu ieşi prea groasă.
  3. Lăsaţi negresa să se răcească şi tăiaţi-o în 4 sau 8 bucăţi egale.
  4. Rupeţi ciocolata în bucăţi.
  5. Încălziţi frişca nebătută.
  6. Adăugaţi lichiorul şi stafidele în frişcă.
  7. Luaţi frişca fierbinte de pe foc şi adăugaţi imediat în ea bucăţile de ciocolată.
  8. Amestecaţi bine până când ciocolata este topită şi încorporată. Dacă este cazul puneţi din nou sosul pe foc.
  9. Puneţi bucăţile de negresă în vasele de servire (cani cu gura largă, boluri sau farfurii adânci).
  10. Turnaţi sosul peste negrese, decoraţi cu frişcă şi serviţi imediat.

Negresa în sos de ciocolată se serveşte fierbinte.

Nu decoraţi cu frişcă decât înainte de servire deoarece frişca se va topi.
Opţional, puteţi servi negresa în sos de ciocolată cu o cupă de îngheţată de vanilie.
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: