Un desert ce frizează perfecţiunea – negresa cu nuci și ciocolată. Simplu şi uşor de făcut, dulce-consistent, moale-cleios în interior şi uşor crocant la suprafaţă. Probabil cel mai bun lucru care a apărut pe continentul nord-american.

Secretul la această prăjitură este timpul de coacere pentru a păstra miezul cleios. Pentru că timpul poate varia în funcție de puterea cuptorului sau de cât de întinsă este tava, verificați din când în când cu o scobitoare pentru a nu coace prea tare negresa.

Vezi aici și rețeta de Negresă în sos fierbinte de ciocolată.

Reţetă: Negresă cu nuci și ciocolată

Negrese cu nuci şi ciocolată

Ingrediente:

  • 230 grame unt
  • 4 ouă
  • 160 grame făină
  • 70 grame cacao
  • 1 cană nuci tocate mare
  • 1/3 cană ciocolată rasă
  • 1/3 plic praf de copt (3-4 grame)
  • 10 ml esenţă de vanilie
  • 240 grame zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180-190 de grade.
  2. Tocaţi ciocolata şi nuca din cuţit.
  3. Topiţi şi răciţi untul.
  4. Încorporaţi ouăle.
  5. Încorporaţi amestecând cu telul: zahărul, vanilia, pudra de cacao, făina, sarea şi praful de copt.
  6. Adăugaţi nuca şi ciocolata.
  7. Turnaţi şi nivelelaţi amestecul, într-un strat de 2 degete, într-o tavă unsă cu unt.
  8. Introduceţi la cuptor pentru 10-15 minute.

 

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 20-30 minute

Porții: 12

[warning]Nu coaceţi prea mult amestecul. O negresă de calitate are exteriorul făcut şi interiorul moale, cleios.[/warning]

print

2 Comentarii

  1. Am incercat reteta! Este grozava 🙂 Am folosit in loc de esenta de vanilie un pliculet de zahar vanilat. Iar in loc sa masor ciocolata cu cana am pus o tableta de 100 de grame de cioco. Delicioasa 😛

Comments are closed.