Un clasic al bucătăriei italiene, muşchiul de vită în sos de piper verde, este pe cât de simplu de preparat pe atât de sofisticat prin gust şi prezenţă. Un adevărat festin culinar.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

 • 500 grame muşchi de vită
 • 25 grame boabe de piper verde
 • 50 grame de unt
 • 50 ml ulei de măsline
 • 150 ml smântână dulce
 • 50 ml cognac
 • sare

Preparare:

 1. Tăiaţi muşchiul în patru felii de grosimi egale.
 2. Zdrobiţi uşor, cu dosul unui cuţit, boabele de piper verde.
 3. Treceţi fiecare bucată de carne prin boabele de piper verde şi presaţi bine pentru a se lipi şi impregna cu aroma lor.
 4. Într-o tigaie încingeţi uleiul şi untul.
 5. Rumeniţi vita pe ambele părţi la foc iute.
 6. După ce s-a rumenit vita, turnaţi cognacul în tigaie.
 7. Flambaţi: înclinaţi uşor tigaia într-o parte pentru a se aprinde cognacul.
 8. Lăsaţi să se stingă cognacul şi turnaţi smântâna în tigaie. Nu amestecaţi, rotiţi doar tigaia pentru ca sosul să acopere carnea.
 9. După ce aţi pus smântâna în tigaie, lăsaţi-o să clocotească de două ori şi luaţi tigaia de pe foc.

Vita în sos de piper verde se serveşte imediat cu sosul din tigaie turnat peste, cu garnitură de cartofi cu rozmarin la cuptor sau paste proaspete, stropite cu puţin unt.

[tip]Pentru o reţetă reuşită, verificaţi ca piperul verde să nu fie prea uscat.[/tip]

[warning]Atenţie cu cognacul. Dacă nu aveţi experienţa procesului de flambare, luaţi tigaia de pe foc când turnaţi cognacul pentru a preveni aprinderea lui accidentală.[/warning]

print

2 Comentarii

 1. As dori sa aflu cum se macereaza carnea e vita,daca trebuie sa stea o zi inainte de a fi prajita ,care sant ingredientele care se pun la macerat .etc,etc

 2. @oltean alexandru, muschiul de vita se poate marina cu diverse condimente pentru a fi mai fraged la gatit – vezi aici ghidul despre marinare – http://www.cevabun.ro/marinarea/ . Pentru idei de marinate, poti consulta categoria aici – http://www.cevabun.ro/categorie/marinate/

  Daca te referi, insa, la maturarea carnii de vita, sugestia noastra este sa cumperi vita gata maturata (se gaseste la Metro, Selgros si cateodata la hypermarketuri). Maturarea carnii (care se face in sange) este un proces complicat si care nu se prea poate realiza acasa.

Comments are closed.