Cunoscută aproape exclusiv ca un ingredient de bază pentru pizza, mozzarella are multe alte utilizări care trebuie luate în considerare. Calităţile mozzarellei diferă în funcţie de tipul de lapte folosit pentru producerea ei. Cea mai simplă  dintre toate este mozzarella din lapte de vacă, al cărui gust aduce foarte vag cu gustul de brânză şi care  este cunoscută în italiană sub numele de fiordilatte. Aceasta este varianta folosită pentru pizza.

mozzarella Un sortiment de mozzarella de calitate superioară este produsă din lapte de bivoliţă şi poartă numele originar de mozzarella di bufala. Cel mai apreciat sortiment de mozzarella preparat din lapte de bivoliţă  este mozzarella di bufala campana care se produce exclusiv din laptele bivoliţelor crescute în regiunea de sud-vest a Campaniei.

Mozzarella are un gust discret şi delicat, apropiat de aroma smântânii cu un uşor iz de fân uscat. Mozzarella de bună calitate se asortează perfect cu câteva felii de roşii proaspete, câteva frunzuliţe de busuioc şi trei stropi de ulei de măsline.

print