O cremă de ciocolată, densă şi aromată, cu un plus de decadenţă dat de lichiorul Kahlua, nu poate fi decât o sursă de plăcere, un accelerator de endorfine. Încercaţi această cremă, relativ simplu de preparat, pentru a vă suprinde musafirii cu intensitatea ciocolatei, accentuată provocator de alcool.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 40 de minute (plus 4 ore la rece)

crema de ciocolata Kahlua Ingrediente:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 450 grame ciocolată neagră (amăruie)
  • 90 de grame de unt
  • 60 de grame de zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lingură cafea instant
  • 4 linguri lichior Kahlua

Preparare:

  1. Tăiaţi untul bucăţi. Rupeţi sau tăiaţi ciocolata. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi frişca.
  2. Topiţi untul împreună cu ciocolata într-un vas bain-marie, la foc mediu.
  3. Într-un bol adânc amestecaţi, cu un tel, zahărul cu gălbenuşurile, cafeaua instant şi cu lichiorul Kahlua.
  4. După ce granulele de zahăr s-au topit, adăugaţi treptat, amestecând continuu, ciocolata topită şi răcită uşor.
  5. Adăugaţi frişca bătută. Amestecaţi delicat până se omogenizează.
  6. Bateţi albuşurile şi încorporaţi-le uşor în compoziţie.
  7. Turnaţi crema de ciocolată în cupe şi ţineţi-o la rece 4 ore înainte de servire.

Crema de ciocolată se poate decora cu ciocolată albă şi/sau neagră sau frişcă bătută.

Kahlua este un lichior cremă de ciocolată. Dacă nu aveţi Kahlua, puteţi să renunţaţi la el – deşi ar fi păcat – sau să-l înlocuiţi cu cremă de wiskey sau alt lichior de ciocolată. Dacă lichiorul nu este cremă, mai puneţi 1 gălbenuş în plus în amestec.
Nu introduceţi cupele cu cremă de ciocolată, în frigider, alături de mâncăruri de la care ar putea împrumuta mirosuri nedorite.
Când adăugaţi frişca şi albuşurile bătute, încorporaţi-le uşor pentru a păstra crema pufoasă.

Adaugă un comentariu: