Unul dintre cele mai populare sosuri italiene, marinara, îşi trage numele şi faima din porturile din sudul Italiei. Amestec simplu de ingrediente proaspete, de bază, sosul marinara se poate combina în fel şi chip cu carne, peşte şi fructe de mare, ciuperci şamd.

Midiile în sos marinara sunt o combinaţie clasică şi se pot consuma ca atare sau cu paste.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30

Midii în sos marinara Ingrediente:

  • 500 de grame carne de midii
  • 1 cutie de roşii în bulion
  • 1 pahar vin alb sec
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de busuioc tocat
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 cepe verzi (opţional)
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat

opţional

  • 200 de grame de paste (tagliatelle, spaghetti, penne etc)
  • 50 de grame de parmezan ras

Preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.
  2. Tocaţi busuiocul şi pătrunjelul.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie sau  cratiţă.
  4. Rumeniţi uşor usturoiul.
  5. Adăugaţi roşiile zdrobite, vinul, sare şi puţin piper.
  6. Fierbeţi sosul timp de 20 de minute.
  7. Adăugaţi midiile, ceapa verde tăiată rondele şi busuiocul.
  8. Mai fierbeţi 5 minute.
  9. Adăugaţi pătrunjelul verde tocat şi serviţi.

Midiile în sos marinara se servesc fierbinţi, ca atare, cu pâine prăjită, sau amestecate cu paste şi pudrate cu parmezan.

print

3 Comentarii

  1. Excelenta reteta! Nu am folosit ceapa si am confundat vinul sec cu unul demi-dulce (asa-mi trebuie daca nu-s bautoare de vin!), insa tot a iesit delicios. Multumesc!

  2. Excelenta reteta, a fost o delectare pentru papilele gustative. Multumesc pentru reteta

Comments are closed.