Cel mai popular cocktail pe bază de tequila, Margarita, este nelipsit de pe lista de de băuturi a oricărui bar respectabil din lumea asta. Un mix de tequila, triple-sec, lime şi sare în care raportul dintre cantităţile de tequila şi triple-sec diferă de la reţetă la reţetă. Însă reţeta de margerita e una singură. O băutură excelentă,  recomandată prin definiţie pentru zilele călduroase de vară.

Reţetă: Margarita

margarita

Ingrediente:

  • 50 ml tequila
  • 15 ml triple-sec
  • 30 ml suc de limetă (lămâie verde)
  • 50 grame fulgi de gheaţă
  • sare
  • cupă de şampanie pentru servire

Preparare:

  1. Spălaţi şi răciţi bine o cupă.
  2. Freacţi marginea unei cupe de şampanie cu suc de limetă  şi se treceţi-o prin sare granulată (nu foarte fină dar nici grunjoasă!).
    Granulele de sare trebuie să adere de marginea paharului.
  3. Amesteca’i într-un shaker tequila, fulgii de gheaţă şi triple-sec-ul.
  4. Turnaţi în cupă băutura, cu atenţie să nu deterioraţi coroana de sare.
  5. Serviţi imediat.
    Băutura trebuie să fie suficient de rece încât să aburească cupa.
  6. Cupa se ornează cu o felie de limetă.

Timp de pregătire: 5 minute

Porţii: 1

printează

Adaugă un comentariu: