Lassi este cea mai iubită băutură indiană, cu precădere în comunităţile hinduse, a căror migrare către alte ţări asiatice a contribuit la răspândirea faimei acestei băuturi, delicioase oricând dar absolut necesară după o masă indiană picantă.

Dulce, cremos şi răcoritor, mango lassi face parte din categoria lassi-urilor îndulcite, Însă, în mod tradiţional, lassi este o băutură simplă din iaurt amestecat cu puţină sare şi  mirodenii indiene (în special chimion şi cardamom).

Mango lassi, amestecul de iaurt cu pulpă de mango, este astăzi popular peste tot în lume, în fiecare ţară unde s-au stabilit comunităţi indiene consistente: din Singapore în Thailanda şi din Malaysia (Malaezia) în Statele Unite.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15- 20 minute

Ingrediente:

 • 1 cană pulpă de mango
 • 1 cană de iaurt rece
 • 1/2 cană de lapte rece
 • 4 linguri de zahăr
 • 1 linguriţă zeamă lămâie
 • 1 vârf de cuţit de cardamom măcinat (opţional)

Preparare:

 1. Curăţaţi fructele de mango, îndepărtaţi-le coaja şi sâmburele şi feliaţi-le.
  [tip]Cele mai potrivite fructe sunt cele foarte coapte. Puteţi creşte viteza de coacere a fructelor păstrându-le în acelaşi vas cu câteva banane timp de câteva zile .[/tip]
 2. Stropiţi pulpa de fruct cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.
 3. Puneţi iaurtul, zahărul şi pulpa de mango în paharul unui blender.
 4. Pasaţi bine fructele cu iaurtul.
 5. Adăugaţi laptele şi pasaţi încă 30 de secunde pentru a obţine o băutură cremoasă.
 6. Serviţi mango lassi, în pahare de sticlă, pudrat cu puţin cardamom măcinat.

Mango lassi se serveşte imediat, rece, sau după ce a fost ţinut câteva ore la frigider.

[important]Mango lassi se poate păstra la rece, în frigider, timp de 24 de ore.[/important]

[warning]Rezistaţi tentaţiei de a înlocui zahărul cu miere. Dacă nu puteţi sau nu aveţi voie să consumaţi zahăr, îl puteţi elimina total sau substitui cu înlocuitori – solizi sau lichizi – însă mierea are tendinţa de a se strânge şi coagula în băuturile reci.[/warning]

print

2 Comentarii

 1. Foarte interesant! Imi place mult ce-am vazut – asa, ca din avion! – pe blogul tau. O sa revin sigur. O duminica frumoasa!

 2. 2 LINGURI DE ZAHAR la un 3/4 pahar de iaurt cu mango (care este unul dintre cele mai dulci fructe oricum) mi se pare exagerat! Eu il fac fara zahar deloc (si reteta initiala este fara zahar). As sugera sa modifici reteta si sa pui zaharul optional, nu lipsa lui. Devenim mult prea dependenti sa facem totul cu zahar, cand ar trebui sa reinvatam sa apreciem gustul original al fructelor, iaurturilor, etc.

Comments are closed.