Dovleceii și ardeiul copt merg de minune în această tocăniță ușoară, de vară.  O reţetă pentru fiecare zi a săptămânii, ușor de preparat dar sățioasă.

Porţii: 3

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 6 ciocănele de pui (sau alte bucăţi de carne de pui cu os)
  • 3-4 ardei copţi – curățați (preferabil roşii)
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 cană de roşii tocate (sau o conservă de 400 de grame)
  • 2 linuri pastă de tomate
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de mărar tocat
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie.
  3. Rumeniţi bucăţile de carne de pui.
  4. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi mai sotaţi 1 minut.
  5. Stingeţi cu 2 căni de apă sau, mai bine, supă de pui.
  6. Până fierbe puiul, spălaţi şi tăiaţi dovleceii în cuburi potrivit de mari. Dacă dovleceii sunt mai mari, îndepărtaţi-le miezul cu seminţe.
  7. Tăiaţi ardeiul copt în bucăţi potrivit de mari.
  8. Când puiul este fiert de jumătate (după 20 de minute), adăugaţi dovleceii, ardeiul copt, roşiile, dafinul, 1 lingură de sare şi 1 lingură de zahăr. Completaţi cu apă dacă este cazul.
  9. Fierbeţi până când carnea este pătrunsă.
  10. Amestecaţi pasta de tomate cu 1 lingură de făină şi puţină apă într-o cană sau castron. Încorporaţi amestecul în mâncare.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Adăugaţi verdeaţa tocată şi luaţi de pe foc.

Mâncarea de pui cu dovlecei şi ardei copt se serveşte caldă sau la temperatura camerei.

print

3 Comentarii

  1. foarte buna,nu stiam ca se face si cu dovlecel aceasta mancarica,eu o faceam numai cu ardei copt,dar asa este si mai gustoasa….

Comments are closed.