O tocană de iepure care dă un nou înţeles acestei cărni fragile şi gustoase, dar şi vasului de lut uitat pe un dulap în aşteptarea sarmalelor. Înconjurat de legume, vin şi roşii, îmbătat de aroma mirodeniilor greceşti, ce-şi trădează aici provenienţa nord-africană, carnea iepurelui se fierbe-frige-coace în oala de lut în această tocană/friptură deosebită.

Porţii: 4

Timp de preparare: 150 minute

Adăugați vinul și pasta de roșii

Ingrediente:

  • 4 pulpe de iepure (cele din spate)
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină ţelină mică
  • 1 ceapă roşie
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri de măsline
  • 400 ml vin roşu
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură rasă de oregano uscat
  • 1 linguriţă rasă de nucsoara
  • 1/2 linguriţă rasă de scortisoara
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Umpleţi oala de lut cu apă rece şi lăsaţi-o să absoarbă apă 20-30 de minute.
  2. Spălaţi şi curăţaţi pulpele de iepure de pieliţe.
  3. Curăţaţi ţelina, morcovii şi ceapa. Tăiaţi morcovii în rondele groase, oblice. Tăiaţi ţelina în cuburi mari şi ceapa peştişori.
  4. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l cu latul cuţitului.
  5. Dizolvaţi pasta de tomate în vin.
  6. Goliţi apa din oala de lut.
  7. Puneţi în oală carnea de iepure, morcovii, ceapa, ţelina, usturoiul. Adăugaţi nucşoara, scorţişoara, oregano, 1 linguriţă de sare şi puţin piper.
  8. Amestecaţi carnea şi legumele cu condimentele.
  9. Adăugaţi în oală pasta de tomate dizolvată în vin şi foile de dafin.
  10. Acoperiţi şi introduceţi oala în cuptorul neîncălzit. Fixaţi temperatura la 160 de grade şi fierbeţi iepurele înăbuşit pentru 2 ore.

Mâncarea de iepure cu legume se mânâncă fierbinte, cu garnitură de cartofi fierţi.

[tip]Dacă nu aveţi oală de lut, puteţi folosi alt vas.[/tip]

print